Recepty

Sumček na smotane s rozmarínom

CELKOVÝ ČAS: 40 min

PORCIE: 3 Porcie

ÚROVEŇ: Jemne náročný

Ingrediencie

 Ryba:

  • 500g Sumčeka Omega
  • soľ
  • korenie (aj rybie)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ citrón
  • rozmarín

Omáčka:

  • olivový olej
  • 1ks cibuľka jarná
  • 1 dl smotana sladká
  • ½ syr bambino
  • vývar za zriedenie

Zemiaky:

  • 5-6 ks zemiaky nové
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie (podľa chuti americké)
  • rasca celá

Postup prípravy

1.Sumčeka umyjeme, osušíme a rozkrojíme na rovnako veľké časti.

2. Poriadne osolíme, okoreníme, potrieme roztačeným cesnakom, pridáme korenie na ryby a poriadne pokvapkáme citrónom. Nakoniec pridáme rozmarín a odložíme do chladu.

3. Zemiaky umyjeme a pokrájame na trojuholníky. Omastíme olivovým olejom, posolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme aj rascu. Dáme piecť do rúry rozpálenej na 180 C.

4. Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si smotanú omáčku. Cibuľku najemno nakrájame a na teflónovej panvici orestujeme do sklovita.

5. Ku orestovanej cibuľke za stáleho miešania pridáme smotanu a keď začne hustnúť pridáme k nej tavený syr. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme do nej dve vetvičky rozmarínu a podľa chuti červenú papriku. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju zeleninovým vývarom.

6. Sumčeka vyberieme z chladu a na olivovom oleji opečieme z obidvoch strán. Vždy začíname opekať kožou nadol.

 

Hotovú rybu podávame s upečenými zemiakmi a smotanovou omáčkou.