Sumček na smotane s rozmarínom

CELKOVÝ ČAS: 40 min
PORCIE: 3 Porcie
ÚROVEŇ: Jemne náročný
Ingrediencie
Ryba:
- 500g Sumčeka Omega
- soľ
- korenie (aj rybie)
- 3 strúčiky cesnaku
- ½ citrón
- rozmarín
Omáčka:
- olivový olej
- 1ks cibuľka jarná
- 1 dl smotana sladká
- ½ syr bambino
- vývar za zriedenie
Zemiaky:
- 5-6 ks zemiaky nové
- olivový olej
- soľ
- korenie (podľa chuti americké)
- rasca celá
Postup prípravy
1.Sumčeka umyjeme, osušíme a rozkrojíme na rovnako veľké časti.

2. Poriadne osolíme, okoreníme, potrieme roztačeným cesnakom, pridáme korenie na ryby a poriadne pokvapkáme citrónom. Nakoniec pridáme rozmarín a odložíme do chladu.


3. Zemiaky umyjeme a pokrájame na trojuholníky. Omastíme olivovým olejom, posolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme aj rascu. Dáme piecť do rúry rozpálenej na 180 C.


4. Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si smotanú omáčku. Cibuľku najemno nakrájame a na teflónovej panvici orestujeme do sklovita.

5. Ku orestovanej cibuľke za stáleho miešania pridáme smotanu a keď začne hustnúť pridáme k nej tavený syr. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme do nej dve vetvičky rozmarínu a podľa chuti červenú papriku. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju zeleninovým vývarom.

6. Sumčeka vyberieme z chladu a na olivovom oleji opečieme z obidvoch strán. Vždy začíname opekať kožou nadol.

Hotovú rybu podávame s upečenými zemiakmi a smotanovou omáčkou.
